tirsdag den 12. april 2016

Terrorens påvirkning på tourismen


Afføder terror turisme eller sætter den en stopper for den? Den tanke sidder jeg med efter det seneste angreb i Bruxelles.
Påvirker hændelser som denne, turismen som vi kender den, eller er det muligt at se det fra en anden vinkel. Kunne det være med til at styrke den?


Der er siden angrebene set en nedgang i bookninger til de europæiske storbyer. Uvisheden om hvor og hvornår det rammer næste gang,om man bliver en del af statistikken, præger lysten til at rejse. Det ser man på Skive Gymnasium hvor en klasse har valgt aflyse deres studietur til Istanbul fordi de føler sig utrygge. Det viser at der har plantet sig et frø i os siden den sidste tids terrorangreb.

Jeg selv har stået i en situation, hvor jeg kunne mærke at det har haft en indflydelse på hvordan jeg tænker. Jeg skulle en måned til Florida og inden afrejsen var der et angreb. Det var med til at skabe tvivl om jeg skulle tage af sted eller ej, pga. ”hvad nu hvis”. På den anden side blev jeg gal over, at andre skulle bestemme om jeg skulle tage på mit livs rejse. Jeg tror andre står med samme følelse, også derfor at de i et land som Egypten stadig tiltrækker turister.

Retter vi blikket mod New York og 9/11 hvor hele verdenen så med og led med de ramte, har det haft en anden indvirkning. Det har affødt en kæmpe fællesskabsfølelse, der har medvirket til at mange kommer til Ground Zero for at vise deres respekt. Det er blevet vigtigere for os turister at opleve en autencitet og få en historie med når vi er ude og rejse. Fuldstændig som når man ser på hvilken tiltrækning koncentrationslejre har.

Jeg tænker at terror ikke sætter en stopper for turismen lige nu, men med tiden vil det måske have en større indflydelse på den
økonomiske situation og udrejse forholdene.
Vi er påvirkede af angrebene, men nægter at kues, og det skaber større lyst til at rejse. Hermed viser vi, de ikke får os ned med nakken. Jeg er mere betænkelig og opmærksom men jeg vil stadig ud og se verden.





Litteraturliste:
http://www.dr.dk/nyheder/tema/terror-i-bruxelleshttp://
www.skivefolkeblad.dk/article/20160407/LOKALT/160409944
http://politiken.dk/rejser/sologstrand/ECE3010160/danske-turister-rejser-stadig-til-hurghada-efter-hotelangreb/
http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/egypten/

http://www.standby.dk/terror-betyder-faerre-turister/
http://stm.dk/publikationer/terror/index.htm
http://arrow.dit.ie/cgi/viewcontent.cgi?article=1052&context=ijrtp
https://cardinalscholar.bsu.edu/bitstream/handle/123456789/194819/KoromaA_2011-2_BODY.pdf?sequence=1
https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/103202/krishna.pdf?sequence=1
http://www.visitdenmark.dk/sites/default/files/vdk_images/PDF-and-other-files/Analyser/2011/fremtidens-rejsebehov-2011.pdf (s.25)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar