torsdag den 14. april 2016

Outgoing tourisme


"At rejse er at leve" - disse ord er blevet et mantra for mange. Det er ikke længere nok at sidde i stuen og kigge i brochure, der skal ske noget mere.


Mere end før rejser danskerne ud ifølge CPH Airport. De vil ud og opleve en anden kultur og ikke mindst komme væk fra den danske sommer.
Jeg mener det er vigtigt, at give sig selv det break og rejse ud af landet. Komme væk fra den gamle trumme rum og få fornyet energi. Det kan være med til at give nye input på dit job eller i dit studie. Selvom der har været
krise i Danmark og pengene bliver holdt tæt ind på kroppen, stopper det ikke folk i at rejse ud. Jeg tror mange ser det som en belønning, fordi de har arbejdet hårdt hele vinteren, og det så har været deres måde at ”overleve” den kolde danske hverdag på. Tanken om hvide bountystrande og kolde maitais ved poolen kan få enhver til at længes syd på.

 Jeg har selv været en måned i Florida med mit studie hvor hverken terrorangreb eller indkomst på SU kunne forhindre mig i at tage afsted. Det gav mig fornyet energi, men det har også udviklet mig meget, som kun et møde med en ny kultur kan. Det er en af de største grunde til jeg rejser. At kunne opleve andre kulture, smage maden, møde nye mennesker og se hvordan de lever. Det er med til at give mig noget med i bagagen. Det giver mig en viden om kulturforståelse, som er utrolig vigtigt i mit kommende arbejde som service økonom, at kunne forstå hinanden på tværs af kultur. Jeg mener det er vigtigt at rejse ud i verdenen, om det er charter tur til spanien eller indholdsrejse til Paris. For rejserne handler ikke længere kun om at slikke sol. Flere rejser ud for at dyrke fritidsinteresser så som sport eller tema rejser som især foodies gør brug af. Det bliver en del af deres identitet at rejse.

Feriemessen "Ferie for alle" havde 61.885 besøgende iår, hvilket er med til at fastslå at danskerne gerne vil rejse.


 Litteraturliste:
http://www.ferieforalle.dk/

https://www.cph.dk/om-cph/presse/nyheder/rejsegladen-nar-nye-hojder-i-2015/
http://openarchive.cbs.dk/bitstream/handle/10398/8894/Lyck.pdf?sequence=1
http://www.travelassoc.dk/files/aarsberetninger/aarsberetning2014_final_300415.pdf
http://politiken.dk/rejser/sologstrand/ECE2332395/hvis-du-vil-undgaa-din-nabo-her-rejser-danskerne-hen-paa-sommerferie/
http://www.travelassoc.dk/1693/danskernes_rejser_01http://livsstil.tv2.dk/articlerejse/id-58319857%3Adanskerne-vil-have-rejser-med-indhold%27.html
http://www.midtjyskturisme.com/viden/kommunikation-digitalisering/maalgrupper/personaer.aspx
http://www.itb-berlin.de/media/itbk/itbk_dl_en/WTTR_Report_A4_4_Web.pdf
http://www.statista.com/stats/186617/outbound%20tourism

Ingen kommentarer:

Send en kommentar